Jason Diakté tar hjälp av Grandmaster Flash för att nå fram med sitt budskap till Fredrik Reinfeldt. "Du borde åkt till Husby".

Skärmdump, Youtube

Originalvideon med Grandmaster Flash.

Timbuktu, eller Jason Diakté som han egentligen heter, har uttalat sig om Husbykravallerna genom att göra det han brukar – rappa.

I en parafras på Grandmaster Flashs superhit från början av 90-talet – "The Message" – mässar han fram sitt eget budskap om den senaste veckans upplopp i Stockholms förorter. I klippet visas samtidigt bilder på brinnande bilar i Husby.

Med rader som "Du borde åkt till Husby till Rosengård, problem finns från Boden till Borås " och "Knuffa mej ej, jag har nått min gräns, politiken e oförskämd" råder ingen tvekan om vem som enligt Timbuktu bär skuld för upploppen. På sin Twitter kallar han låten "ett litet budskap till Fredrik". 

I Grandmaster Flashs originalversion handlar om förhållandena i det amerikanska ghettot. Låten är en av de mest kända hiphop-låtar som gjorts och placerade sig som nummer 51 på tidningen Rolling Stones lista över de 500 bästa låtarna genom tiderna. 

Metro har utan framgång försökt nå Timbuktu för ytterligare kommentarer. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset