Martin Timell tillsammans med gäster under den kväll i september 2008 då den misstänkta våldtäkten ska ha genomförts.
Martin Timell tillsammans med gäster under den kväll i september 2008 då den misstänkta våldtäkten ska ha genomförts.

TV4-profilen Martin Timell står åtalad för våldtäkt och fick sparken. Han anser dock att det finns ”oklarheter” kring hur han fick sluta, och befinner sig nu i en process mot sin tidigare arbetsgivare. ”För oss råder det inga oklarheter, utan för vår del är det här samarbetet avslutat”, säger TV4:s presschef.

TV-profilen Martin Timell är åtalad misstänkt för våldtäkt under en fest 2008. Då anklagelser riktades mot honom under förra hösten, fick han sparken från kanalen.

Timell nekar till våldtäktsanklagelserna, och har i en personutredning med Kriminalvården gett sin syn på anklagelserna, vilket Metro tidigare har rapporterat om.

I samma utredning berättar Timell att han upplever att det finns ”oklarheter huruvida hans uppsägning gått rätt till”. Därför pågår det nu en process mot den tidigare arbetsgivaren, enligt Timell.

– För oss råder inga oklarheter, utan för vår del är det här samarbetet avslutat. Det avtal som fanns är uppsagt och avtal är ingenting vi kommenterar, vare sig i det här fallet eller i andra fall. Mer än så har jag inte att säga, säger Magnus Törnblom, presschef vid TV4.

LÄS MER: Över 100 foton från Martin Timells fest hittade – våldtäktsutredningen växer

Inte heller Timells advokat, Hanna Lindblom, vill kommentera den eventuella processen mot hans tidigare arbetsgivare.

– Jag kommenterar inte det. Allt det där tar vi sen när vi sparkar igång förhandlingen till veckan, säger hon.

Rättegången rörande den misstänkta våldtäkten ska inledas på måndag.

Men pågår det även en annan process?

– Det är ingenting som jag kan kommentera, säger Hanna Lindblom.

LÄS MER: Martin Timell anklagas för att ha blottat sig för programledare: ”Helt absurd situation”

Fakta: Martin Timell och anklagelserna:

Martin Timell var profilerad vid TV4 och ledde bland annat det populära programmet Äntligen hemma. I samband med Metoo-uppropet i höstas riktades anklagelser mot Martin Timell. En kvinnlig programledare berättade för Metro hur Martin Timell hade blottat sig för henne under en tv-gala ett antal år tillbaka i tiden.

TV4 valde att ställa in samtliga program där Martin Timell medverkade. En kvinna polisanmälde honom för att förgripit sig på henne under en fest 2008. I början av mars väcktes åtal om våldtäkt. Martin Timell påstås ha fört in fingrarna i kvinnans underliv.

Rättegången ska hållas i slutet av maj. Martin Timell har hela tiden nekat till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset