Tina Leijonberg.
Tina Leijonberg.

Skådespelaren och sångerskan Tina Leijonberg har fått det ärofyllda uppdraget att framföra ”Regnbågssången” på Stockholm Pride. Låten tillägnas människor som gått bort i aids.

Varje år sjunger en svensk artist ”Regnbågssången” på Stockholm Prides invigningsgala. Låten är en hyllning till alla som dött i sjukdomen aids.

I år, den 2 augusti, är det Tina Leijonbergs tur. Hon ska sjunga ”Somewhere over the rainbow” tillsammans med Stockholm Gaykör – med en specialskriven text av Calle Norén.

LÄS MER: Robert Wells: ”En sån här grej kan man inte låta bli”

Men det var inte det som var planen från början.

– Det började med att jag skrev till arrangörerna att jag ville sjunga en låt på Pride, och de ville de att jag skulle göra. Så vi träffades först två gånger, sen på det tredje mötet fick jag frågan om att göra det här, säger Tina Leijonberg till Metro.

Hur reagerade du då?

– Jag blev jätteglad, det blev ju ännu större än vad jag hade tänkt mig. Jag har många kompisar som har gått bort i aids, så det här ville jag hemskt gärna göra, säger hon.

Det är första gången som Leijonberg uppträder på Stockholm Pride, tidigare har hon bara besökt festivalen.

– Jag är verkligen upprymd, jag är så glad att de frågade mig när de hade kunnat fråga vem som helst. Jag tror inte att någon skulle tacka nej till det här.

Någon gång mellan 18:30 och 20:00 går hon upp på scenen och framför Regnbågssången på festivalens invigningsgala.

– Jag hoppas verkligen att publiken kommer att tycka om det, säger Tina Leijonberg.

LÄS MER: Stockholm sätter upp samkönade trafikljus – inför Pride

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset