Den 30 år gamla användaren till vänster betalar 62,50 kronor i månaden – den åtta år äldre till höger betalar 132,50 kronor.
Den 30 år gamla användaren till vänster betalar 62,50 kronor i månaden – den åtta år äldre till höger betalar 132,50 kronor.

Med Tinder Plus kan användaren gå tillbaka i flödet och klicka ja på någon den redan tidigare dissat. Men premiumfunktionen kostar betydligt mer för äldre användare. Nu har en domstol i Kalifornien slagit fast att prissättningen är åldersdiskriminerande.

Med dejtingappen Tinder får användarna upp ett flöde av olika profiler som de sedan kan välja att trycka ja eller nej på. Bara den med plus-funktion kan gå tillbaka i flödet och välja att klicka ja på någon som den tidigare dissat – den kan även gilla obegränsat och svepa över hela världen.

Men tilläggstjänsten kostar mer ju äldre användaren är –  en prissättningsmodell som en domstol i Kalifornien nu fastslagit utgör en form av åldersdiskriminering, skriver The Telegraph. 

LÄS MER: Debatt: Hellre vara singel än träffa fler rövhattar på Tinder

Plus-tjänsten lanserades i mars 2015 och prissättningen ser olika ut i olika länder. I USA kostar premiumfunktionen 9,99 dollar i månaden, motsvarande drygt 78 kronor, för personer under 30, och 19,99 dollar, motsvarande drygt 157 kronor, för de äldre än så.

Också i Sverige finns en liknande prissättning. En 30-årig användare betalar till exempel 61,50 kronor i månaden – en åtta år äldre person hela 135,50 för samma plus-tjänst. Exakt hur beräkningen går till är oklart.

LÄS MER: Emelie Ebbis Roslund: Sex tecken på att du ska dumpa din dejt

Tinder själva har hävdat att prissättningen är befogad med tanke på att personer som är äldre i regel har en bättre ekonomi.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om dejting tinder