15-åriga Tindra Holm från Skellefteå är uttagen till en plats i TV-pucken – som ensam tjej bland 527 killar.– Jag blev lite förvånad men också väldigt glad, säger hon.

Privat

Tindra Holm (bilden) från Skellefteå är ensam tjej att bli uttagen till TV-pucken.

Tindra Holm har spelat ishockey sedan hon var omkring fem år gammal och har så gott som alltid spelat med killar.

– I Skellefteå finns det inget tjejlag så vill man spela hockey får man spela med killarna. Men jag tycker det är roligare, eller, jag är ju van vid det. Jag tänker inte: oj, oj, jag är tjej” utan jag kör på som de gör, säger hon.

Därför tänker hon heller inget särskilt på att hon bland 527 killar är ensam tjej att ha blivit uttagen till TV-pucken.

– Det känns såklart jättekul, precis som för alla andra som har blivit uttagna. Det är väl mest de runt omkring som tycker att det är speciellt att jag är ensam tjej, säger hon.

LÄS MER: Ratade spelare i nytt TV-pucklag

Tindra Holm vet ännu inte säkert om hon kommer att få spela, men hon ser ändå fram emot turneringen.

– Jag är tredjemålvakt och det är inte säkert att jag kommer att spela, men jag hoppas att vi ska träna mycket innan. Sen ska det också bli kul att se hur det funkar, kul att se arrangemanget runt TV-pucken, säger hon.

Även om Tindra Holm är ensam tjej att bli uttagen i TV-pucken i år hon inte unik i historien. Däremot har det bara skett tre gånger tidigare.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ishockey