Malachi var kall och hungrig – men vid liv – när han hittades.
Malachi var kall och hungrig – men vid liv – när han hittades.

När nattkylan smög på mindes Malachi sin pappas ord. Det kan ha räddat hans liv.

Tioårige Malachi Bradley hamnade på villovägar när han var och plockade svamp i Utah och kunde inte hitta tillbaka till sjön där familjen slagit läger.

Först letade han efter en väg för att kunna vinka in en passerande bilist men i Uinta-bergen öster om Salt Lake City finns få vägar, rapporterar AP

► LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

Så här års kan temperaturen falla nära nollan. Malachi hade ingen utrustning med sig och var alldeles för lätt klädd för en natt i bergen. Men när kvällen och kylan kom mindes han ett överlevnadstrick hans pappa lärt honom och kröp ner mellan två stenar som fortfarande var solvarma för att uthärda nattkylan. 

– Jag visste att jag måste klara mig tillbaka, annars skulle min familj bli väldigt ledsen, säger pojken till AP. 

Malachi misslyckades med att fånga fisk med ett spjut men hittade i alla fall vatten att dricka. Samtidigt letade ett stort sökuppbåd efter honom i den skogiga terrängen men utan spår. 

När han dagen därpå hörde en helikopter ovanför sig sparade han på energin i stället för att flaxa med armarna – han visste nämligen att helikoptern inte skulle se honom genom skogen. I stället letade han upp en glänta där han var synlig och där en helikopter kunde landa. Efter 30 timmar räddades han.
 
►LÄS MER: 3-åriga Katarina överlevde 11 dagar i vildmarken

I lägret, där familjen haft lägerelden igång hopp om att pojken skulle hitta tillbaka, blev lyckan stor när de fick höra att han hittats. Bara några veckor tidigare hade en pojke som jagat gräshoppor kommit bort från sin familj och dött i skogen.

Malachi säger att han gärna campar igen – men lovar att hålla sig närmare andra människor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset