Polisen är inte bara en myndighet, de är även människor som blir förbannade ibland.

Många polisstationer runtom i landet finns på sociala medier för att det är viktigt att synas och rapportera om deras dagliga arbete. Men ibland finns det även tid över för lite humor. Just nu sprids en lista på Polisen i Haninges Facebooksida som går under namnet ”Tio saker som alla poliser i yttre tjänst känner till”.

Listan har sammanfattat tio frustrerande situationer som en patrullerande polis kan ställas inför under en vanlig arbetsdag – och som alla poliser kan känna igen sig i. Här är ett smakprov:

”En stilla undran om någon där uppe, eller värre att någon på polisens larmcentral, hatar just mig. Jag har nämligen precis fått av mig all utrustning och satt mig på toaletten när larmanrop på min polisbil ropas ut.”

”Att ännu en gång försöka svara lugnt och trevligt på frågan om poliser får ha laserkontroll utan att bära gul väst eller om poliser verkligen får köra fortare än lagstadgad hastighet i avsaknad av att ha blåljus, utan att helt utflippad skrika ”JA”!”

En annan sak som polisen verkar trött på är fördomen om att poliser gillar munkar: ”Det gör vi inte,,,,, eller. Okej, vi gillar munkar! Men erkänn, det gör du också” står det i Facebookinlägget.

Listan har hyllats och engagerat flera användare på Facebook. Några av kommentarerna lyder: ”Underbart” ”Ha ha, jag förstår er frustration men det är tur att ni finns”.

Magnus Stridh, yttre befäl vid polisen i Haninge, ligger bakom den populära sammanställningen.

– Jag ville sprida lite av vår vardag, men framför allt göra det med humor, säger han.

Och gensvaret har varit stort. Både privatpersoner, poliser och ordningsvakter har hört av sig och tyckt att listan är kul och känt igen sig. Det är inte första gången han skojat om polisens vardag.

– Jag har gjort en lista tidigare med samma upplägg som gjorde succé, så då tänkte jag varför inte göra en till, säger han.

Är det frustrerande att jobba som polis?

– Det är frustrerande ibland men det är också världens bästa jobb. Men man måste ha mycket tålamod, säger han.

Men mycket tid över till att fika, som fördomen i listan antyder, finns inte.

– Jag kanske har ätit fem munkar i hela mitt liv, men det var goda, konstaterar han.

Listan hittar du här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset