Klassiker, nya ansikten och en hel del humor – det finns något för alla.
Klassiker, nya ansikten och en hel del humor – det finns något för alla.

Höstmörkret har lagt sig över Sverige. Här är tio rysligt bra filmer att titta på – om du vågar.

1. ”Hocus Pocus” (1993) – Netflix

Häxorna Winifred, Mary och Sarah Sanderson hängdes 1693, men innan de dog la de en förbannelse som innebar att när en oskuld tänder Svartlågeljuset på halloween i deras hus, återvänder de. 300 år senare bestämmer sig Max Dennison för att tända ljuset för att skrämma sin syster Dani och kärleksintresset, Allison. Men när han tänder ljuset förvandlas halloween-kvällen till en mardröm.

2. ”The shining” (1980) – Netflix

Jack Torrance flyttar till ett avlägset hotell i Klippiga bergen tillsammans med sin familj efter att han har fått jobbet som vaktmästare under vintermånaderna när hotellet är stängt. Men hotellet besitter onda krafter och tar kontroll över Jack som blir allt mer galen och börjar utgöra ett hot mot sin familj.

3. ”Det” (2017) – Netflix

Det är sommar i den lilla staden Derry. Ett gäng barn går tillsammans för att stoppa mördarclownen som jagar barnen i staden.

4. ”Coraline” (2009) Netflix

En nyfiken flicka flyttar in i ett mystiskt hus tillsammans med sin mamma och pappa. Där finner hon en annan värld, mycket bättre än den verkliga hon lever i, men den döljer mörka hemligheter.

5. ”Låt den rätte komma in” (2008) – HBO Nordic

Oskar är mobbad i skolan. Han får kontakt med Eli, en mystisk tjej som flyttat in i lägenheten bredvid. Eli är bara ute på natten och hon måste bli inbjuden för att kliva genom dörröppningar.

6. ”Insidious” (2010) – HBO Nordic

Josh och Renai har precis flyttat in i ett nytt hus tillsammans med sina tre barn. En av deras söner hamnar i koma efter en olycka. Några månader senare får han komma hem för att vårdas av familjen, men då inträffar en rad skrämmande händelser.

7. ”Rocky horror picture show: Let’s do the time warp again” (2016) – Viaplay

Ett par hamnar i ett slott som ägs av en galen vetenskapsman. Vetenskapsmannen och hans underliga personal vänder deras liv upp och ned under en vild natt.

8. ”Shaun of the dead” (2004) – HBO Nordic

Shauns flickvän tröttnar på att han inte gör något med sitt liv och gör slut. Som om inte det var illa nog bestämmer sig de döda att vandra på jorden på samma gång.

9. ”Creep” (2004) – C More

Kate somnar på en av Londons tunnelbanestationer på väg hem från en fest. När hon vaknar har hon missat sista tåget och är inlåst på perrongen. Men hon är inte ensam. För att överleva natten måste hon söka skydd i de mörka tunnlarna.

10. ”Exorcisten” (1973) – Netflix

En tonårsflicka blir besatt av en demon. Hennes föräldrar söker hjälp från en präst för att driva ut den onda anden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset