I veckan släpptes den hyllade plattan ”Det överexponerade gömstället” med Bob Hund.
I veckan släpptes den hyllade plattan ”Det överexponerade gömstället” med Bob Hund.

Ett av Sveriges mest erfarna rockband, Bob Hund firar 20 år som band i år. Metro fick en pratstund med några ur bandet på en indisk restaurang på Möllevången i Malmö för att ta reda på varför nya skivan är så mörk.

– Det är mörka tider vi lever i, men jag vet inte om jag tycker den är så mörk. Kanske texterna, men inte musikaliskt, säger Mats Hellquist, basist.
– Fast titellåten blir man fan skärrad av, säger Conny Nimmersjö, gitarrist.

”Det överexponerade gömstället” är Bob Hunds sjätte fullängdare. Någon nervositet för hur plattan tas emot av publiken finns inte.
– Vi var mer nervösa inför förra plattan. Det var ju lite av en comeback. Men vi vet ju att vi har fans som gillar oss vad vi än gör, säger Conny Nimmersjö.

På tisdag inleds Bob Hunds vårturné i Uppsala och sedan följer nio spelningar på elva dagar i hela Skandinavien.
– Man får ju energi av att spela så det är inte svårt att orka med. Dessutom tror jag att Bob Hund 1996 drack lika många öl på en kväll som Bob Hund 2011 dricker på en hel turné, säger Nimmersjö.

Uttrycket Sveriges bästa liveband har nästan blivit synonymt med Bob Hund och visst kan det innebära en del press, enligt Conny Nimmersjö.
– Men det är ingen press som tynger. Det finns kvällar när bandet kanske inte är på topp men då Tomas är fantastisk, det brukar bli bra spelningar. Han är ju vår frontman, säger han.
– Varje turné ska innehålla en spelning som går in på topp tio av det bästa vi gjort. Det går inte att vara på topp jämt. Men vi har en devis. The show must gå an. Skriv det, det är viktigare än allt annat vi säger, säger Mats Hellquist.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset