Sunset Cliff, San Diego, i Kalifornien. Det är oklart exakt var olyckan inträffade.
Sunset Cliff, San Diego, i Kalifornien. Det är oklart exakt var olyckan inträffade.

Den 33-årige mannen letade efter någonstans att ställa bilen vid utsiktsplatsen – samtidigt som han tittade ner i sin telefon eller kamera. Han såg inte var han satte fötterna och störtade plötsligt nedför klippan.

Det var i fredagskväll som den 33-årige mannen och en medpassagerare körde till den populära utsiksplatsen Sunset Cliff i San Diego, USA, för att titta på solnedgången, rapporterar ABC News.

När de kom fram hade de svårt att hitta en parkeringsplats och det var när mannen klev ut ur bilen för att försöka titta efter en plats som olyckan var framme.

Ögonvittnen ska ha sett hur mannen tittade ner i skärmen han höll i, antingen en kamera eller en telefon – och klev rakt ut över klippan och föll ned för stupet. Vittnen till händelsen klättrade ned till mannen och påbörjade hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

– Precis som när det kommer till att köra bil och använda telefonen ska man inte gå och använda telefonen. Man ska inte bli distraherad av någonting när man är på en plats där den finns en risk, säger Bill Bender, livräddare i San Diego, till ABC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset