Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov säger att homosexuella borde "flyttas till Kanada".
Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov säger att homosexuella borde "flyttas till Kanada".

I en intervju igår med HBO:s sportreporter David Scott, uttalar sig Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov om förföljelser av Tjetjeniens homosexuella invånare.

intervjun nekar presidenten till påståenden som gjorts av internationell media om att landet förföljer och avrättar homosexuella män.

”Vi har inga homosexuella här”,säger presidenten och fortsätter med att konstatera att om det fanns några homosexuella i landet, kunde de tas och ”flyttas till Kanada” för att rena samhällets blod, skriver Huffington Post.

LÄS MER: Rapporter: Tjetjenien har öppnat koncentrationsläger för homosexuella män

Under de senaste månaderna har Tjetjenien fått internationell kritik efter rapportering om att homosexuella och bisexuella män blivit arresterade och skickade till koncentrationsläger. I senare uppgifter har det framkommit att männen ska ha blivit torterade och mördade, ofta av medlemmar i deras egna familjer.

Den ryska LGBT-rörelsen menar sig ha räddat åtminstone 42 offer från de tjetjenska förföljelserna.

LÄS MER: RFSL: Läget i Tjetjenien är akut, de som söker asyl i Sverige måste få skydd

I intervjun svarar president Kadyrov på kritiken med att de som påstår att landet mördar homosexuella män ”kommer att få svara till den allsmäktige”. Presidenten varnar också för att landets kärnvapenmissiler kommer att aktiveras om regeringen skulle attackeras.

”Vi kommer att tvinga hela världen på sina knän och sätta på den bakifrån”, säger presidenten i intervjun med HBO.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset