"Det är gravskändning."
"Det är gravskändning."

Berit Renbergs dotter dog i magen i nionde månaden. Hon begravdes bredvid sin morfar och fick en bronsängel som minnesmärke. Nu har ängeln stulits.

Stölden upptäcktes när Berit Renbergs mamma åkte ut till graven för ett par dagar sedan. Bredvid Berits pappas gravsten gapade det plötsligt tomt. Den lilla bronsängeln som familjen satt upp som ett minne över Berits döda dotter Tindra var borta.

LÄS MER: Därför vill Christine Meltzer att alla ska prata om döden

– Det är inte bara dekoration utan hennes gravsten med namnet inristat. Vår lilla barnängel symboliseras med just barnängel och inte bara med text på stora stenen, säger Berit Renberg.

Ängeln har varit på plats vid graven i 13 år och har varit ett fint minne för Berit och hennes familj. Planen var att åka ned till graven över Allhelgonahelgen men nu känns det väldigt konstigt, säger Berit.

– Vi kommer inte orka. Att komma dit och se att det är helt tomt, det blir för jobbigt. Vi kan inte förmå oss att se denna gravskändning, säger hon.

Stölden har polisanmälts och Bromma kyrkogård, där bronsängeln varit placerad, har fått information om plundringen. Men hitills har Berit inte hört något mer från varken polis eller kyrkogård. Nu hoppas hon att tjuven bestämmer sig för att lämna tillbaka minnesmärket.

– Jag hoppas de får något samvete, om de nu har det, och lämnar tillbaka den, säger hon.

LÄS MER: Fyra röster: De möter döden på jobbet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset