Den misstänkte tjuven snubblade in på polisens kräftskiva, vilket han senare skulle få ångra.
Den misstänkte tjuven snubblade in på polisens kräftskiva, vilket han senare skulle få ångra.

Huddingepolisen hade under lördagen en bättre dag på jobbet. En misstänkt rånare kunde tillfångatas – för att han sprang förbi polisens kräftskiva.

Under helgen hade polisen i Huddinge en insats i Salem där man misstänkte ett butiksrån. En maskerad man hade med hjälp av en kniv hotat till sig några tusen kronor i kontanter.

Reine Berglund, yttre befäl vid Huddingepolisen, ledde insatsen på lördagskvällen. Han skrev ett Facebookinlägg om händelsen.

– Mannen var där och hade hotat till sig kontanter med kniv. Då sprang han mellan husen och dumpade kniven, handskar och slänger jackan, säger Reine Berglund.

Men tjuven sprang också in på en tomt där det pågick en kräftskiva och passerar bara några meter från bordet.

►LÄS MER: Tappade mobil under rån - ringde polisen för att få tillbaka den

– En av de som sitter vid kräftskivebordet är ett av våra vakthavande befäl i stan. Han vet inte att det skett ett rån men han lubbar efter. Han ger så pass bra information till oss så vi kan vara där med hundar och ringa in mannen.

Reine Berglund, som skrattar gott när han berättar, säger att de bästa av allt var den misstänkte mannens ursäkt när de fick tag i honom.

– Han sa att han var ute och tränade, och inte för att vara sån men han såg inte ut som en person som var ute och tränade. Mannen är ju fortfarande misstänkt, men hade han inte sprungit förbi vårt vakthavande befäl så hade det blivit svårare att få fast honom, säger Reine Berglund som beskriver det hela som en bättre dag på jobbet.

►LÄS MER: Pantbaknsrånare gick i polisfälla

►LÄS MER: Nej, polisen har inte rätt att avvisa EU-migranter bara för att de tigger

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset