Gloria Hedman och Damon Rasti har båda två blivit tjuvlyssnade på och hamnat på sin egen blogg för att de sagt något dumt.
Gloria Hedman och Damon Rasti har båda två blivit tjuvlyssnade på och hamnat på sin egen blogg för att de sagt något dumt.

TIDSDOKUMENT. Sedan starten för nästan exakt 10 månader sedan har Tjuvlyssnat.se vuxit till landets mest välbesökta blogg. Hemsidan med uppsnappade privatsamtal blev en omedelbar succé för de båda juridikstudenterna Gloria Hedman och Damon Rasti.
I nästa vecka tar de konceptet ett steg vidare och ger ut boken ”Tjuvlyssnat”, med sina bästa och roligaste tjuvlyssningar.
– Man kan se boken som ett tidsdokument. Det är saker som folk pratade om under 2006, säger Damon.
Enligt en undersökning är en typisk Tjuvlyssnat-besökare en singeltjej i 25-årsåldern. Är det den klasiska skvallertanten som flyttat ut på nätet?
– Det stämmer delvis. Det känns i alla fall som om det är mer tjejer som köper skvallertidningar och det här har en viss karaktär av det, förklarar Damon.
– Det här är liksom skvallret utan de dåliga baksidorna. Det viktiga är inte vem som sagt något, det kunde lika gärna ha varit jag själv.  Alla har någon gång sagt någonting dumt, säger Gloria.
Ni sållar bort 95 procent
av alla bidrag. Vad hamnar
i papperskorgen?
– Om folk skickar in tjuvlyssningar från hemmet eller från en privat sfär så tar vi inte med dem, hur roliga de än må vara, för nånstans måste man ändå dra en gräns. Men på offentliga platser, om de talar jättehögt i mobilen i tunnelbanan eller så, får de skylla sig själva, förklarar Gloria.
Ni har börjat uppmuntra folk att bidra med bilder också. Är det en början på Tjuvkikat.se?
– Alltså, vi har registrerat Tjuvtittat.se, det gjorde vi redan i början, men det har inte blivit mer än så. Eftersom vi håller en  ganska hög integritet och alltid tar bort alla detaljer är det är svårt att inte hänga ut någon om man skulle publicera bilder på dem, säger Damon.
Har ni själva blivit drabbade?
– Ja, båda två faktiskt. För min del var det ganska tidigt. Det var när Damon hade lagt till en (anonym) kommentarfunktion och någon hörde mig i datasalen: ”Vem är den här Anonymous egentligen? Han är ju inne hela tiden på vår sida och kommenterar allting”, erkänner Gloria.
– Jag hälsade på en kompis på en pr-byrå, pekade ut en känd reklamare och sa till hans kvinnliga chef något i stil med: ”Jag ser på dig att du vill ha honom, hur mycket är du beredd att betala?”. Det lät verkligen som jag insinuerade något helt annat än jobb. Det roliga var att Gloria satte in bidraget utan att veta att det handlade om mig, berättar Damon.
Hemsida, mobiltjänst och nu en bok. Vad blir nästa steg för Tjuvlyssnat.se?
– Vi ska utveckla konceptet ytterligare. Det är jättehemligt än så länge, men det kommer nu i vår, säger Damon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset