Den då 6-åriga Tobias Andremo skickade 1998 iväg flaskpost med en teckning i. Nu har han fått tillbaka teckningen – efter 17 år.

Privat
Privat

Bilden är ett självporträtt gjord av den då 6-åriga Tobias.

Under måndagen satt 23-åriga Tobias Andremo med sin farbror och hans fru vid Alnön utanför Sundsvall och åt surströmming. Då plingade det plötsligt till i Tobias mobil. Det blev starten på en historia som Sundsvalls tidning var först att rapportera om.

– Jag fick en bild skickad till mig via Facebook och tänkte att vad fan är det här och vem det här, säger Tobias till Metro.

Det visade sig vara en teckning med Tobias namn på. Först förstod han ingenting, men mannen som skickade bilden via Facebook skrev att det var hans post.

► LÄS MER: Flaskpost hittades – efter 97 år

– Då gick det upp en klocka och jag mindes att jag hade skickat flaskpost och förmodligen var det det handlade om, säger Tobias.

Mannen som hade hittat brevet bodde av en slump just då i en husvagn några mil söder om Sundsvall, så Tobias kunde få tillbaka sitt brev.

Enligt Sundsvalls tidning satt flaskposten fast mellan två klippor. Det rörde sig om en flaska fruktsoda med bäst före-datum 1998.

► LÄS MER: 11-åring skickade flaskpost – fick porr tillbaka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset