Det är första gången som Tobias Andersson förstod värdet av ölburkar.
Det är första gången som Tobias Andersson förstod värdet av ölburkar.

Den var till salu på loppis för tio kronor – men då ville ingen ha den. När Tobias Andersson lade upp sin ölburk på internetauktion blev slutbudet 12 666 kronor.

Det var i barndomshemmet som Tobias Andersson hittade den; en tom ölburk daterad från 1950-talet.

Efter en tid så ville Tobias testa att sälja den vilket visade sig vara svårare än förväntat.Trots lågt pris och flera försök verkade knappt någon vara intressad av den välbevarade ölburken.

►LÄS MER: Wallanders prylar säljs på loppis

– Men eftersom ingen ville ha den så fick jag packa ner burken och åka hem igen.

Men det var inte förrän Tobias lade upp burken på en auktionssida på internet som intresset tog fart. Utropspriset var 69 kronor inklusive frakt, en summa som hade stigit till 12 666 kronor när auktionen var över.

►LÄS MER: Jagar retrofynd med loppomobilen

Det var 1955 som burkölsförsäljningen startade i Sverige, och just den sortens burk som Tobias hade i sin hand var en av de allra första på marknaden.

–  Min första tanke när budgivningen sköt i höjden var "vad är det här" och snart insåg jag med förvåning att detta är något ovanligt. Jag blev glatt överraskad eftersom jag aldrig trodde att ölburkarnas pris kunde gå upp i så pass högt värde.

För Tobias Andersson så är detta första gången som han får så mycket pengar på ett så pass "obetydligt" retrofynd. Och han har planer på att i framtid fortsätta sin jakt i att fortsätta hitta flera fynd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset