Ulrika Toft Hansen vill spela EM på hemmaplan. Arkivbild.
Ulrika Toft Hansen vill spela EM på hemmaplan. Arkivbild.

28 spelare ska bantas ned till 16 lagom till handbollsdamernas EM på hemmaplan i december.Det blir förbundskaptenen Henrik Signells delikata uppgift.

"Ett angenämt problem att sålla bort tolv stycken, för det är tuff konkurrens på många positioner", säger Signell i ett pressmeddelande.

Spelarna i den slutliga truppen måste komma från den bruttotrupp som han presenterade på torsdagen. Noterbart är att samtliga spelare från sommarens OS-trupp finns bland de nominerade.

Dessutom är Ulrika Toft Hansen tillbaka och konkurrerar om en plats i truppen efter barnafödande. Toft Hansen, som tidigare hette Ågren, har inte spelat i landslaget på ett och ett halvt år, enligt Radiosporten.

EM avgörs 4–18 december med Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg och Göteborg som spelorter. Sverige möter Spanien, Slovenien och Serbien i gruppspelet på Hovet i Stockholm.

Slutspelet, inklusive finalen, spelas i Göteborg.

"Att få spela ett mästerskap på hemmaplan blir en av höjdpunkterna i karriären för många av spelarna och det har märkts att jakten på platserna har varit hård. Vi hade ett lyckat läger i Landskrona och i Polen för två veckor sedan och tar med oss ett gott självförtroende därifrån. Vi har fortfarande saker kvar att slipa på men vi tror och hoppas att vi ska vara med och slåss om semifinalplatserna", säger Signell.

EM-truppen presenteras på en presskonferens den 1 november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset