När mannen kom tillbaka till tvättstugan hade grannen tagit över hans tvättid. 
När mannen kom tillbaka till tvättstugan hade grannen tagit över hans tvättid. 

När mannen kom tillbaka till tvättstugan hade en granne börjat tvätta på hans tvättid. Nu kräver mannen att grannen betalar 800 kronor – annars får grannen inte tillbaka sin tvätt.

När mannen i 25-årsåldern gick till tvättstuganför att hämta sina kläder förra måndagen upptäckte han plötsligt att flera av plaggen saknades, vilket Skånska Dagbladet rapporterat om.

I tvättstugan hittade han en lapp – där någon hade skrivit att han hade tagit en grannes tvättid. För att få tillbaka sina kläder var han tvungen att betala en lösensumma på 800 kronor, stod det på lappen.

Grannen ska ha bokat tvättstugan mellan klockan 8 och 12, men tagit en paus mitt i tvättandet och det var då 25-åringen smet emellan med sin egen tvätt.

25-åringen som nu saknar sina kläder polisanmälde grannen för utpressning, men nu hävdar grannen att den är 25-åringen som har gjort fel och ”begått olaga intrång”.

– Det är väldigt allvarligt. Det står tydliga instruktioner att oavsett om jag tvättar eller inte får han inte gå in. Han har inte satt sig in i vad som gäller. I stället har han gjort sig till ett offer, säger grannen till Skånska Dagbladet.

Du kan bevakas – i din tvättstuga

Tidningen har pratat med vd:n för företaget som äger huset. Han säger att deras regler säger att man inte får ta någon annans tvättid – vare sig tvättmaskinerna är i gång eller om tvättstugan är tom, men påpekar också att de har ”normala umgängesregler” och inte tar bort tvätt om man tvättar på fel tid.

Mannen som fick sina kläder kidnappade har inte fått dem tillbaka – och var de hålls som gisslan är inte känt.

– Han utgår från att jag tagit tvätten, men det har han inga bevis för. Tvätten är ohändertagen, men jag säger inte av vem. Det får han själv räkna ut, säger grannen till tidningen.

– Jag ska skicka en räkning. Om han inte betalar drar jag det juridiskt inför rätta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset