Tohid Kazemkhani är frisör och bestämde sig en dag för att göra någonting för Köpenhamns hemlösa. Han gav sig ut på stan och erbjöd de hemlösa gratis klippningar.

För ungefär en månad sedan gick frisören Tohid Kazemkhani runt på köpenhamns gator och slogs över hur det gradvis blivit så många fler hemlösa i staden.

– Jag har alltid hjälpt hemlösa ekonomiskt, men det har varit begränsat till hur mycket pengar jag själv har, säger Tohid till Metro.

Då insåg han att han kunde bidra med det kan var bäst på, nämligen att klippa hår. Det skriver Ekstrabladet som var först med att uppmärksamma Tohids initiativ.

– Jag är utbildad frisör och tänkte att jag nu har möjlighet att använda min utbildning på bästa sätt, säger Tohid.

► LÄS MER: Ledarhunden Figo hyllas som hjälte

Så han tog sin kam och sin sax, och gick till handling. Han började gå genom Köpenhamns gator och erbjöd de hemlösa gratis klippningar, någonting som dokumenteras i en video Tohid lagt upp på Youtube.

Tidigare har Tohid haft sin egen salong, men han arbetar idag som en så kallad mobilfrisör, det vill säga att han ger sig hem direkt till kunderna för att klippa deras hår.

– De hemlösa behöver också personlig vård, de är också människor. Det är så mycket smuts som faktiskt kan samlas i en människas hår, säger Tohid.

► LÄS MER: Xavier, 10, syr kläder åt hemlösa för sina sparpengar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset