En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.
En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.
Olycka TT

Tolv personer har skadats i en villabrand i Ålsten i Bromma i västra Stockholm. Brandorsaken är oklar, men polisen utreder händelsen som mordbrand.

Tre familjer bodde i villan och en del av de boende har hoppat från fönster för att komma undan lågorna. Det är både barn och vuxna som har förts till sjukhus, uppger polisen. Räddningstjänsten har inga uppgifter som tyder på att det finns ytterligare personer kvar i huset.

Vi jobbar inte utefter att det skulle finnas någon person kvar därinne, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid på Storstockholms brandförsvar, strax före 8.30.

Larmet om branden, som tros ha börjat på översta våningen, kom klockan 22.38. Under natten arbetade som mest brandmän från fem stationer med släckningen. Arbetsstyrkan minskade sedan successivt, men räddningstjänsten är fortfarande på plats.

Vi kommer antagligen att vara kvar under större delen av dagen, säger Ulf Tholén.

Översta våningen

När branden bröt ut syntes först lågor från översta våningen, men branden hade även nått längre ned i huset, berättar ett vittne.

Flera grannar som uppmärksammat branden försökte rädda människor från villan innan räddningstjänsten kommit till platsen och hjälpte skadade och chockade personer.

Många grannar kom dit med stegar och brandsläckare och vi var några som tog oss in i huset, men fick vända på grund av elden, säger Sara Perers som bor i närheten.

Utreds som mordbrand

Hur branden startade är ännu inte känt. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Platsen är avspärrad och vi kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort det går, jag tror att det eventuellt kan bli aktuellt under kvällen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.
En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.
En villa brinner i Bromma i västra Stockholm.
Nio personer har skadats i en villabrand i Bromma.
Nio personer har skadats i en villabrand i Bromma.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset