Nästan hela flaskan med sköljmedel var slut innan Tommy Schönstedt upptäckte att det inte var schampo.
Nästan hela flaskan med sköljmedel var slut innan Tommy Schönstedt upptäckte att det inte var schampo.

Jakten på schampo blev inte som Tommy Schönstedt hade tänkt sig. Det slutade med att han använde sköljmedel i två månader.

När Tommy Schönstedt såg stora, färgglada och billiga förpackningar som liknade schampo kunde han inte hejda sig.

– Flaskorna kostade ju bara tio kronor och var dessutom snygga. Det var bara att hugga, säger den tidigare Expressen-reportern.

Tommy Schönstedt hann använda sköljmedlet i två månader innan han märkte att något var fel, vilket också Expressen har uppmärksammat. 

LÄS MER: Skippar schampot för rent hår

– Jag kände att håret började lukta väldigt starkt, så jag läste på innehållsförteckningen och upptäckte att det var sköljmedel, inte schampo, säger han.

Trots att sköljmedel är tänkt att användas i tvättmaskinen, inte i håret, var Tommy Schönstedt nöjd med resultatet.

– Det var inget fel alls. Håret kändes fluffigt och fylligt, det fick mig att känna mig ung för min ålder. Jag är bara besviken på mig själv, jag vet ju att man ska läsa bruksanvisningarna innan man använder grejer, säger han.

LÄS MER: Nu kommer kläderna du aldrig behöver tvätta

Det har gått fel för Tommy Schönstedt förr. När han skulle på vildsvinsjakt med en kompis fick han rådet att skydda sig mot myggor.

– Jag tog med ett stift ut i skogen och drog det på hela kroppen. Efter ett tag frågade min kompis vad det var som luktade så starkt, då visade det sig att jag hade använt en deodorant, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset