Mark Hurson tog sen en kaffe tillsammans med 'tomten'. Han har gett tillåtelse för Metro att använda bilderna.
Mark Hurson tog sen en kaffe tillsammans med 'tomten'. Han har gett tillåtelse för Metro att använda bilderna.

En pojke häpnade när han såg den vitskäggiga mannen på kaféet. Det mannen gjorde sen har fått omvärlden att hylla honom på sociala medier.

Mark Hurson i Orangeville i Kanada var inne på ett litet kafé när han lade märke till en liten pojke, ungefär 4-5 år gammal. När pojken fick syn på en äldre herre stannade han till och utbrast något i förtjusning.

”Herre gud, det är tomten!”, sa han som i trans, berättar Mark Hurson.

Den äldre mannen – med vitt hår och stort vitt skägg – gjorde då något som fick många ögon i kaféet att tåras.


►LÄS MER: 10-årige Mohammeds önskan till tomten: Få stanna i Sverige

”Den äldre herren tittade ner och log och frågade om pojken hade skickat sitt brev till honom ännu. Pojken sa ’nej’ och att han skulle göra det i kväll. Herren sa ’du måste vara snäll mot din mamma och syster för jag håller koll’. Sen sa han hejdå och att han skulle åka tillbaka till Nordpolen för att göra klart all leksaker tillsammans med tomtenissarna.”

Metro har pratat med Mark Hurson som berättar om varför händelsen var så speciell för honom och de andra på kaféet.

– Jag såg den här oerhört vänliga och genuint mänskliga interaktionen mellan den här lilla pojken och tomten. Jag blev verkligen tagen av hur fantastisk tomten var mot den här pojken och hur engagerad han var i samtalet, säger han.

– Det är trevligt att se att det finns så fantastiska människor i världen som verkligen anstränger sig för att vara snälla mot andra.

Mark Hurson pratade med ”tomten” och fotograferade honom, sedan lade han upp bilden på Facebook, där han också berättade vad som hade hänt. Sedan dess har den delats och gillats nära 20 000 gånger.


►LÄS MER: Här får tomten stryk av en björn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset