Mordutredningen beskrivs som omfattande.
Mordutredningen beskrivs som omfattande.

En tonåring har gripits misstänkt för att ha mördat en EU-migrant i Huskvarna, rapporterar P4 Jönköping. "Vi är inne i ett intensivt utredningsläge", säger polisen.

Den 8 augusti hittades en man död i en park i Huskvarna. En förundersökning om vållande till annans död inleddes men efter obduktionen ändrades rubriceringen till mord. Nu har en tonåring gripits misstänkt för mordet, rapporterar P4 Jönköping.

Tonåringen anhölls i sin frånvaro i helgen och greps strax före klockan nio på måndagsmorgonen.

”Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade personer. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess”, säger åklagare Linda Schön, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Mannen, en EU-migrant, bodde i parken där han hittades, enligt P4.

”Intensivt utredningsläge”

– Vi är inne i ett intensivt utredningsläge nu, och då släpper vi ingen information som kan skada eller påverka utredningen. Och identiteten på mannen är fortfarande inte helt fastställd, säger Stefan Sundling, chef vid grova brott för polisen i Jönköpings län, till Metro.

– Vi tror att vi vet vem det är och det stämmer nog, men helt säkra är vi inte.

LÄS MER: Åklagaren hotades av 16-åring: Det har påverkat mig hur jag rör mig privat

Sundling bekräftar att offret är utländsk medborgare, och att svensk polis har kontakt med polis i andra länder i Europa med anledning av att försöka fastställa mannens identitet.

– Men det här är inget som på något sätt hindrar vår fortsatta brottsutredning, utan den kan vi bedriva i vilket fall som helst, säger Stefan Sundling.

Advokaten vill inte kommentera

Utöver den gripna tonåringen har ytterligare två personer förhörts av polisen, den ena misstänks för ofredande medan den andra, som ska vara i nedre tonåren, är misstänkt för misshandel av mannen samma dygn som han mördades.

LÄS MER: Ramadan och Murseli efterlysta av Interpol för mord i Örebro

Enligt radion cirkulerar det videofilmer på den mördade mannen, bland annat ska det finnas en film som visar mannen på mycket nära håll utan att han är medveten om det.

Metro har varit i kontakt med den anhållnes försvarare, som inte vill lämna några kommentarer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott