Den 30 juni uppträdde popstjärnan i den walesiska huvudstaden.
Den 30 juni uppträdde popstjärnan i den walesiska huvudstaden.

En 17-årig pojke i Wales tros ha planerat att utföra ett terrordåd samma dag som en Justin Bieber-konsert i huvudstaden Cardiff. Pojken ska ha varit inspirerad av terrorgruppen IS, skriver The Guardian.

Tonåringen ska inför Justin Biebers konsert i Cardiff den 30 juni ha införskaffat vapen och förberett ett självmordsbrev. När polisen kom för att hämta upp pojken hittade de en hammare, en kökskniv och ett brev i hans ryggsäck, rapporterar brittiska The Guardian.

LÄS MER: Tonåring med bomb dömd till fängelse

I pojkens sovrum ska polisen ha hittad en annan lapp, enligt åklagaren.

”Jag är en soldat från den Islamiska Staten. Jag har attackerat Cardiff i dag för att er regering fortsätter att bomba mål i Syrien och Irak. Det kommer fler attacker i framtiden”, ska ha stått att läsa på lappen.

Enligt åklagaren ska pojken också ha sökt på internet med fraser som ”Justin Bieber Cardiff security” och haft lösenord på sin telefon som ”TruckAttack”.

Pojken nekar till att ha förberett en attack. Han har erkänt att han packat ryggsäcken med hammare och kniv, men hävdar att han inte skulle använda föremålen för att skada någon.

LÄS MER: Säpo varnar socialen – pappa radikaliserar son

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset