Nyheten har väckt starka reaktioner i Danmark.
Nyheten har väckt starka reaktioner i Danmark.

Den 17-åriga flickan från Danmark ska ha blivit attackerad av en okänd man som försökte få av henne byxorna. Då använde hon pepparsprej för att freda sig. Nu risker hon att bli anmäld för brott mot vapenlagen, enligt danska TV Syd.

Flickan anmälde brottet förra torsdagen. Hon berättade för polisen att hon kvällen innan, vid 22-tiden, blivit attackerad och antastad av en okänd man i den danska staden Sønderborg.

17-åringen ska ha blivit omkullknuffad av mannen som sedan försökte få av henne byxorna. För att försvara sig själv uppger flickan att hon använde pepparsprej som hon hade med sig. Mannen lämnade då platsen.

►LÄS MER: Hasse, 32, brottade ner mannen som antastade 4-åriga styvdottern

– Det är olagligt att inneha och att använda pepparsprej, så det blir hon förmodligen anmäld för, säger polischefen Knud Kirsten till TV Syd.

Brottet som hon kan bli misstänkt för är brott mot vapenlagen. Något som kan resultera i böter.

I sociala medier har nyheten väckt starka reaktioner. Nu vill Peter Kofod Poulsen, rättspolitisk talesperson för Dansk Folkeparti, att vapenlagen ska ändras så att det är lagligt att bära pepparsprej i försvarssyfte.

– Vi har försökt att legalisera pepparsprej förut, men nu tycker vi att tiden är inne. Det ska vara möjligt att försvara sig om man blir överfallen eller om någon försöker våldta en, säger Peter Kofod Poulsen till TV Syd.

LÄS MER: Här använder polisen mest pepparspray

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott