I programmet "Svenska skönhetsfällan" får Tonje hjälp efter den traumatiska bukoperationen.
I programmet "Svenska skönhetsfällan" får Tonje hjälp efter den traumatiska bukoperationen.

Tonje ville ha en plattare mage efter graviditeterna men operationen blev en mardröm. Skrikande kände hon hur kniven gick genom huden – medan personalen skrattade åt henne. Nu har hon fått hjälp av TV3:s "Skönhetsfällan".

Metro har tidigare skrivit om skräckkliniken i centrala Stockholm där flera kvinnor fått sina kroppar förstörda. En av deltagarna i måndagens avsnitt av ”Skönhetsfällan” på TV3 är Tonje, 46, som har behandlats på kliniken.

Tonje ville få tillbaka sin platta mage efter två graviditeter och bokade tid för en plastikoperation på en klinik hon hittat via nätet.

– Det låg på en fin gata i centrala Stockholm och när jag var på besök sa läkaren att det skulle bli så himla bra och att jag skulle få ett bra pris, då kändes det bra, säger Tronje.

Men det skulle bli en mardrömsliknande upplevelse. Bukoperationen gjordes med endast lokalbedövning. Skrikande kände hon hur kniven gick genom huden – medan personalen skrattade åt henne.

– Jag var som ett djur på en slaktarbänk. Jag hade så ont Jag grät och bad honom sluta men han sa bara att han inte kunde ge mer bedövning, säger hon.

I rummet var förutom läkaren och en sjuksköterska också två andra personer, en av dem kände Tronje igen som receptionisten.

– Det var så förnedrande. En av dem skrattade åt mig och sa att ’hade du betalt 5 000 kronor extra hade du fått narkos’.

►LÄS MER: Patienter saknar rättskydd: "Har tappat all tillit till skönhetskirurgin”

Hela upplevelsen beksriver Tonje som hemsk och förnedrande. När hon mellan fettsugningen och bukoperationen behövde gå på toaletten hänvisades hon till att gå genom korridoren, förbi receptionen, helt naken.

Efter operationen tog det tid för ärret att läka och det satt högt uppe. Fettsugningen var också ojämn.

– Allt var misslyckat och flera plastikkirurger jag varit på rådgivning hos säger det. Men framförallt var det psykiska komplikationer av att ha blivit behandlas på det viset jag blivit, säger hon. 

När Tonje fick veta att hon valts ut att få hjälp av plastikkirurgerna på "Skönhetsfällan" kände hon en stor lättnad. 

– Det kan bäst beskrivas som att jag gick från helvetet till himmelen. Jag fick en bekräftelse på att ingen ska behandlas så som jag blivit. På operationsdagen blev jag så väl omhändertagen, det var fantastiskt. Där skrattade de för att jag var glad över narkos, säger hon.  

Tonje anmälde läkaren till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, och ärendet är under utredning.

Vad vill du säga till andra som ska göra plastikoperationer?

– Köp inte plastikkirurgi genom nätet!  Jag trodde ju att jag operarr mig på en klinik på bästa plats i Stockholm, men det spelade ju ingen roll.  Kolla noga upp kliniken, kirurgerna och vad som sägs om dem. Jag hade gett alla mina pengar för att få det ogjort, säger Tonje och fortsätter:  

– Sen tycker jag att lagar vad gäller  plastikkirurgi måste bli stramare. Kirurgen som gjorde det här är inte ens plastikkirurg – han är allmänkirurg . Vem som helst kan utföra plastikirurgi och det är inte tryggt.   
 
”Svenska skönhetsfällan” sänds i kväll, måndag, klockan 21.00 i TV3. Där kan du se resultatet.

Läs Metros granskande artiklar om skräckkliniken här:

►LÄS MER: Emma, 27, bokade ett bröstlyft – fick förstoring

LÄS MER: Skräckkliniken förstörde Emelies kropp – kände hur de skar

LÄS MER: Elisabet, 46, opererade brösten på skandalkliniken: "Skrek och ville därifrån"

LÄS MER: Line, 46, var på skräckkliniken: “Låg på en slaktarbänk" ​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset