Tony Cronstam – här med frun Maria, som också är medförfattare – ritar Elvis.
Tony Cronstam – här med frun Maria, som också är medförfattare – ritar Elvis.

En hämningslös sköldpadda, som vikarierar som outbildad psykolog, och som praktiserar sina färdigheter på sin fru Hedvig och katten Sonny, återfinns nu på Metros nya internetsajt. Elvis har genom papperstidningen blivit en dundersuccé, och med etableringen av nätupplagan är förhoppningen att sköldpaddan ska gå rakt in i hjärtat på nyvunna läsare.
- Ja vi fångar upp alla porrsurfare som söker på sköldpaddssex, skämtar Tony Cronstam, pappa och tecknare av serien Elvis.

STOR FANCLUB
Över 1500 seriestrippar har det blivit sedan Elvis första gången parkerade sig i papperstidningen, den 17 juli 2000. Idag har sköldpaddan en stor fanclub som varje dag hoppas få sig ett gott skratt. Får du inte prestationsångest ?
- Nej, men det händer att jag känner att jag inte har något mer att berätta. Då lämnar jag ritbordet och ger mig ut på gatorna som en vanlig man. Jag måste ta in upplevelser för att kunna lämna ut. Som tur är har jag Maria (fru) som medförfattare och vi kompletterar varandra både berättarmässigt och prestationsmässigt, säger Tony Cronstam.
•• Hur mycket Elvis är du själv?
- Serien är självbiografisk. Jag är Elvis. Maria är Hedvig och Sonny är Sonny. Eftersom han är katt kan vi trampa på hans integritet och hänga ut honom med hans rätta namn.
•• Elvis liv har under åren kommit att handla mer och mer om sex. Vad beror det på?
- Vi skriver om det som rör sig i våra huvuden. Jag antar att vi blivit sexigare med åldern.
På Tony Cronstams hemsida kan läsare rösta på sina favorit Elvisstrippar. Snuskinnehåll och katten Sonny brukar gå hem bäst bland läsarna.
•• Kommer Elvis få barn i framtiden, eller kan vi förvänta oss någon annan stor förändring i hans liv som ger serien en ny dimension?
- Vet inte. Det som händer mig händer Elvis. Har redan testat Viagra.
Nästa steg känns som barn och kanske hus, säger Tony Cronstam.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset