Barry och Honey Sherman. Arkivbild.
Barry och Honey Sherman. Arkivbild.
Kanada TT-Reuters-AFP

Det kanadensiska miljardärparet Barry och Honey Sherman blev mördade, slår Torontopolisen fast efter sex veckors utredande av parets mystiska död. Men något motiv eller någon misstänkt till dådet pekas inte ut.

Vi har övertygande bevis för att det rör sig om ett dubbelmord och att både Honey och Barry Sherman var måltavlor, säger Susan Gomes, befäl vid Torontopolisens mordenhet.

Barry och Honey Sherman hittades döda av en vän till familjen bredvid en pool inne i parets hus i mitten av december. Obduktionsrapporter visade senare att 75-årige Barry Sherman och hans 70-åriga hustru avled av tryck mot halsen.

Familjens misstro

Enligt ett uttalande från anhöriga på fredagen var polisens besked att det rörde sig om mord väntat.

Dagarna efter att de båda hittats döda citerade flera nyhetsmedier personer inom polisväsendet som uttalade sig anonymt och som hävdade att polisen i första hand utredde fallet som ett mord följt av självmord. Familjen har hela tiden hävdat att ett sådant scenario var felaktigt och man har anlitat en privat utredare att studera fallet samt låtit genomföra en oberoende obduktion.

Jag vet inte var detta kom från, säger Gomes och tillägger att Torontopolisen hela tiden arbetat utifrån tre förklaringar; dubbelt självmord, mord följt av självmord och dubbelmord.

Stora donationer

Dådet har väckt enorm uppmärksamhet framför allt i Kanada, men även internationellt. Barry Sherman grundade 1974 Apotex, i dag en av världens största tillverkare av generiska läkemedel. Han var en av Kanadas rikaste personer och paret var välkänt för sina stora donationer till sjukhus, universitet och olika judiska organisationer.

Barry och Honey Sherman. Arkivbild.
Barry och Honey Sherman. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset