Tove Lo är en av många hyllade artister som intar Slottsskogen i sommar.
Tove Lo är en av många hyllade artister som intar Slottsskogen i sommar.

Ytterligare tre artister är klara för 2015 års Way out west-festival i Göteborg.

Tre artister till är klara för sommarens stora festival i Slottsskogen, mellan den 13 och 15 augusti. Tove Lo, Run The Jewels och Todd Terje & the Olsens kommer att bidra till den redan starka line-upen.

– Just för de här tre artisterna så känns det grymt att vi bygger både bredd och spets. Tove Lo drog ju rakt in på Billboard topp tre vilket är superfett, Run The Jewles släppte en av fjolårets starkaste album alla kategorier och Todd Terje är ju fantastisk, säger Joakim SkoglundLuger till Metro.

Sedan tidigare är bland andra rockikonen Patti Smith och singer-songwriter och multiinstrumentalisten Beck bekräftade. Även Alt-J, Florence and the Machine, Future Islands, Father John Misty, Emmylou Harris​, Foxygen och The War On Drugs är klara för festivalen.

Joakim Skoglund inflikar att 2015 känns som ett starkt år för Way out West och att det märks på den positiva respons de fått.

– Egentligen så kommenterar vi inte biljettsiffor, men jag kan ändå säga att årets försäljning hittills liknar igen annan. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset