Att skjuta förändringen på framtiden är att ljuga för sig själv, säger Andreas Öhgren.
Att skjuta förändringen på framtiden är att ljuga för sig själv, säger Andreas Öhgren.

I dag har var och varannan människa en personlig tränare. Den senaste trenden inom träning är att även ha en egen mental coach. Både muskler och hjärna ska trimmas i toppform.
Stockholms mesta kändistränare Andreas Öhgren, med bland andra Emma Andersson och Tilde Fröling bland sina klienter, kan inte bara hjälpa dig att komma i fysisk toppform. Han är också mental coach och expert på att träna upp även ditt inre välmående.
– Många människor har bra självförtroende men dålig självkänsla, säger Andreas Öhgren, personlig tränare och mental coach på Reinhold Lifestyle i Stockholm.
Många som börjar träna för att bli av med övervikt har egentligen djupare problem än så. Enligt Andreas Öhgren sitter det mesta i huvudet. Mental träning är något alla bör ägna minst 30 minuter om dagen åt. Det kan vara att bara ligga ner, slappna av och försöka att inte tänka på någonting, att lyssna på en avslappnings-cd eller träna yoga. Med hjälp av positiv visualisering kan du må bättre, få mer energi och minska stress och smärta.
– Du måste själv tro på att man kan förändra sin situation; utan positiva tankar går det aldrig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset