Jag förstår om detta kan kännas chockerande för många av er. Att det kanske kommer vara svårt att hantera. Men nu kommer det - jag tränar och äter hyfsat nyttigt utan att berätta om det i sociala medier hela tiden. Till en början trodde jag det skulle vara svårt, nästan kännas som att själva träningen eller den där hälso-smoothien inte ens ägt rum. Jag förstår att chocken kommer sitta i ett tag. Låt oss bearbeta detta tillsammans så länge.

►LÄS MER: Cissi Wallin: ​Känner du någon som super för mycket? Våga säga stopp

Vi har ett samhällsklimat, en krass verklighet där olika studier visar att var femte sjuårig flicka vill bli smalare, och där varannan ung kvinna i gymnasieåldern bantar. Regelbundet. Även allt fler män drabbas av olika typer av ätstörda beteenden, rapporterar riksföreningen för just ätstörningar, "Frisk och Fri". Vi har ett samhällsklimat där allt annat än väldigt smala kroppar anses "ohälsosamt", trots mängder av rön som slår fast att hälsa inte har någonting med smalhet att göra. 

Klarspråk: vi har en helt skev bild att förhålla oss till. Och det i sin tur skapar en verklighet där åtminstone jag inte känner en enda kvinna som inte har bantat, eller i detta nu håller på med olika juice/kvarg/äggvite/hoppa vartannat mål-dieter. Och såklart känner sig nödgade att berätta om det i detalj för hela världen, typ hela tiden.

► LÄS MER: Cissi Wallin: Kör upp din kvarg där solen aldrig skiner 

Jag får dagligen tips och råd om hur jag bäst går ner de där "sista gravidkilona", som att min kropp i storlek 38 inte är bra nog. Hör upp! Den är bra nog. Men framförallt så är den min. Vilket givetvis innebär att det är jag och ingen annan som bestämmer hur den ska "skötas" för att må som allra mest prima. Och där ingår inga kortsiktiga svältdieter eller tortyrliknande gördeltrosor som ska få mig att se smalare ut. På den fronten är jag väldigt färdig. Aldrig mer, aldrig igen.

Det som får mig att må som allra mest prima är nämligen att flytta fokus från kroppens utseende till hur kroppen känns. Kvinnokroppen har ju alltid varit mer av ett passivt objekt än praktiskt verktyg i vardagen. Det känns helt ärligt himla förlegat. Och vill man tänka lite progressivt går det som sagt utmärkt att använda kroppen sin på alla möjliga sätt, utan att hela tiden ha fokus på den platta magens återkomst.

►​LÄS MER: Cissi Wallin: V​anliga mammor fick nog lida för prinsparets gräddfils-förlossning

Jag drömmer om ett samhällsklimat där alla som tränar och äter nyttigt gör det lite mer avspänt. Utan ett maniskt behov av att visa upp varenda gymbesök, löprunda och kvargfrukost. För först då kan vi stävja den galloperande utvecklingen av ätstörda beteenden som bara kryper ner i åldrarna. Först då slutar din sjuåriga dotter hålla in magen på bild, trots att hon är smal som en sticka.

Att inte fler ser det tydliga sambandet skrämmer mig. Och att inte fler inser att deras svettiga träningsbilder är lika ointressanta som att kolla på när färg torkar. Det skrämmer mig kanske ännu mer.

+ Tänk om man kunde förbjuda alla selfie-spännisar, och gärna också speglar överallt på gymmen? Skapa sköna frizoner från all hets.

- Folk som hetsar andra till att "tappa sista extrakilona till sommaren". Borde tvångsmatas med rulltårta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kolumn