Carl Jenner med Sarah Sjöström.
Carl Jenner med Sarah Sjöström.

Guld, världsrekord och utklassning.Tränaren Carl Jenner hyllade Sarah Sjöström efter uppvisningen på 100 meter fjäril:– Den simningen hon gjorde är makalös. Ingen hade en chans, sade han imponerat.

Sarah Sjöströms tränare var tagen efter guldet.

– Det är mycket känslor som rör sig. Jag var tvungen att gå ut och gå ett varv runt parkeringen för att samla mig, sade han.

– Det är tio års arbete med Sarah från det hon var en liten flicka. Det är mycket jobb, och sedan att få se den simningen.

Behärskade kraften

Framför allt var han imponerad över kraften. När Sarah Sjöström klev upp på startpallen sparkade hon två gånger i kickstödet.

– Jag trodde att det skulle gå sönder. Jag tänkte att den flyger i väg om hon gör det en gång till. Den styrkan hon hade i kroppen, det gäller att kunna handskas med den.

Sjöström gick på knock direkt. Hon vände på 26,01 och den enda som lyckades följa med i det blixttempot var danskan Jeanette Ottesen som var en hundradel efter vid vändningen.

Men det kostade. Ottesen gick in i väggen och var sist i mål.

Inget hot

Det var helt enkelt spel mot ett mål. Jenner fick frågan när i loppet han kände att guldet var klart.

– Jag har spelat upp det här loppet en miljon gånger sedan vi kom hit. Jag kunde inte se något annat utfall än det som hände i kväll. När hon gör som hon gör så finns det ingen annan här som kan hota henne, sade han.

TT: Vad betyder det här guldet för resten av OS?

– Vi pratade redan i går lite om 200 meter fritt (start på måndagen) och hon var så nöjd över att andra längden på 100 meter fritt i lagkappen kändes så bra. Hon är helt klart fokuserad. Att börja på det här sättet gör allting mycket lättare.

– Hon är redo att tävla hårt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset