Dardan Lushtaku, volleybollspelare i Hylte/Halmstad och landslaget. Arkivbild.
Dardan Lushtaku, volleybollspelare i Hylte/Halmstad och landslaget. Arkivbild.

Landslagets passare Dardan Lushtaku har gjort "det förbjudna" – gått från Falkenberg till Hylte/Halmstad – och räknar med att bli bättre än någonsin.Tricket är lika enkelt som genialt: träning.– I år är det mitt mål att bygga upp min kropp. Så har jag i och för sig sagt varje säsong, men aldrig tagit tag i det. Nu måste jag det, säger han.

Klubbytet mellan de två ärkerivalerna var inte så oväntat som det kan verka från sidan.

Trots SM-guldet med Falkenberg och utnämningen till årets spelare var det en tuff säsong som kom med ett pris.

– Det känns skönt att vara hemma-hemma. Det var ett svårt beslut att ta om jag skulle spela i Sverige eller utomlands, men när det väl var taget att jag ville spela i Sverige så fanns det bara en klubb jag ville spela för. Varken jag eller Falkenberg ville ha varandra. Det var en av de jobbigaste säsongerna jag varit med om förra säsongen, både psykiskt och fysiskt. Det blev för mycket att bara ha åtta-nio spelare, det var ett under att vi alla höll. Vi skippade gymmet, för vi orkade helt enkelt inte. Jag tror jag gymmade en-två gånger, säger Dardan Lushtaku inför helgens elitseriepremiär.

"Ojämn serie"

TT: I veckan?

– Nä. sammanlagt under hela säsongen. Här i Hylte är vi i vart fall 14 spelare, och så har vi ledigt på onsdagar. Då kan man lägga fokus på gym då. Det är viktigt att ha en bra fysik och bra styrka för att kunna orka nöta.

TT: Hur bra är elitserien?

– Topp tre-fyra är betydligt bättre än resten av serien. Det är en väldigt ojämn serie. Man är inte alltid sugen på en niotimmars bussresa upp till Tierp för att vinna med 3–0... Tierp är ett dåligt exempel, förresten. De spelar helt okej. Det är värre med Sollentuna eller Södertelge...

Redan bättre

TT: Vad är tricket i sådana matcher?

– Man försöker få det överstökat så fort som möjligt. Men när man möter Örkelljunga eller Linköping är det en helt annan sak. Då spelar det ingen roll om man sovit en timme eller 20 timmar natten före, det är alltid kul att spela sådana matcher.

TT: Kommer du att klara av att ta tag i träningen nu då?

– Ja, jag har redan förbättrat mig efter en vecka i Hylte. Dessutom är min lagkompis Viktor Lindberg en motiverad jäkel när det gäller gym, och han kommer säkert inte att låta mig ligga på latsidan där. Lyckas jag kommer jag att ta ännu ett kliv och då hoppas jag komma ut i Europa nästa år och spela.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset