Skellefteås Axel Holmström uppvaktas efter 2-0 målet.
Skellefteås Axel Holmström uppvaktas efter 2-0 målet.

Han kom tillbaka till hemmaarenan efter nio månader som målskytt och matchens lirare.När Axel Holmström lämnade isen gjorde han det stödd på sina lagkompisar.Skellefteå hade för andra gången på ett dygn besegrat Rögle, den här gången med 4–1, men Holmström blev på slutet skadad på nytt.

– Klart jag är glad över segern, men det var ett tråkigt slut, säger Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson, själv tvåmålsskytt.

Under finalspelet i våras knäskadades Skellefteås center Axel Holmström så illa att han varit borta ända till nu. Han säsongsdebuterade i fredagens match mellan lagen i Ängelholm och var nu tillbaka på hemmaisen för första gången sedan finalen mot Frölunda i april.

Axel Holmström hann imponera med sin styrka och spelskicklighet, gjorde Skellefteås 2–0-mål i början av mittenperioden på en målvaktsretur och var strax efteråt nära att utöka sin målskörd efter en urstark inbrytning framför Röglemålet.

Dålig respekt

Men trots segern och Jimmie Ericssons två mål var det en dämpad stämning i Skellefteås omklädningsrum efter trepoängaren.

I slutminuterna fick Holmström en tryckare i ryggen vid en sargduell, knäet vek sig och Skellefteåspelaren blev liggande på isen och vred sig i plågor.

– Han ska bara hämta pucken och så sätter killen in en rejäl knuff i ryggslutet. Det är dålig respekt, säger Skellefteås Joakim Lindström, som var upprörd över att Röglekaptenen Christopher Liljewall klarade sig från utvisning.

– Axel har ju varit borta i nio månader och äntligen kämpat sig tillbaka. Det går inte att försvara sig mot en sådan crosschecking, säger Lindström.

Efter matchen var ändå Skellefteås läkare Karin Rundblad försiktigt optimistisk när det gäller Holmströms skada:

– Det är bättre nu än vad det såg ut på isen. Han blev förstås rädd när det hände, men nu kan han stödja på benet. Vi kyler ner knät just nu och han ligger med benet i högläge. I början av veckan blir det sedan magnetröntgen, säger Rundblad en stund efter matchen.

Nött detaljer

Känslorna var heta på presskonferensen efter matchen där Skellefteås tränare Stefan Klockare ansåg att Röglespelaren visat bristande respekt i situationen och att lagledningen hade del i ansvaret för detta, något som fick Rögles tränare Anders Eldebrink att tända till.

Faktum är ändå att domarna inte såg någon anledning att döma utvisning.

Skellefteå har kommit tillbaka starkt efter landslagsuppehållet. För ovanlighetens skull har laget inte haft några spelare i Tre Kronor och har därför kunnat träna på detaljer som inte fungerat under den knackiga säsongsinledningen.

Träningen har gett resultat.

I akt två av dubbelmötet mot Rögle imponerade man lika mycket som vid 3-0-segern kvällen innan i Ängelholm.

Stundtals gnistrade det om spelet som när laget varit som bäst de senaste säsongerna.

Nu återstår det att se hur länge Axel Holmström blir borta den här gången.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset