Scanpix

Heather Graham.

Hollywoods kändisar är engagerade för klimatet. Vid premiären av den kontroversiella miljöfilmen The Age of Stupid (”Dårarnas tid”)  minglade de i livesändningen från New York.

FN-chefer, artister och skådespelare. Det var trångt på gröna matten i New York där filmen visas på en biograf som drivs av solenergi. Totalt visas The Age of Stupid på över 550 biografer i 45 länder.

Regissören Franny Armstrong har arbetat med filmen i flera år.
– Den tid som återstår fram till Köpenhamnsmötet kommer att definiera vår generation, säger hon till tidningen Fokus.

Intresset för filmen är stort. I helgen såldes två premiärbiljetter på ebay för 385 dollar, cirka 2 750 kronor. Även här hemma är filmen het. Folkets hus och parker i Sverige var en del av den globala premiären.
– Intresset är jättestort. Folk började höra av sig innan vi hade bestämt oss för att visa filmen, säger Rickard Gramfors, Folkets hus och parker.

Scanpix

Brad Pitt.

De tar ställning

Kofi Annan.  fd FN-chef som tar ställning för klimatet. ”Klimatförändringarna är ett verkligt hot, inte science fiction”.

Moby. Artisten och New Yorkbon Moby har länge engagerat sig i klimatfrågan. Han uppträdde i Stockholm på MTVs gratisspelning Play to Stop i augusti för en grönare framtid.

Thom Yorke. Sångaren i Radiohead, är talesman för Friends of the Earth och deras kampanj för att minska koldioxidutsläppen.

Franny Armstrong. Brittiskt regissör med klimatagenda. Med sitt senaste klimatprojekt 10:10 har hon lyckats uppmärksamma politikerna på att minska koldioxidutsläppen med tio procent till 2010.

Här ser du filmen

Stockholm: Biograf Rio, Hornstull. 22, 24, 26/9 kl 18.30 27/9 kl 11 och 30/9 kl 20.30.

Göteborg: Biograf Roy, Avenyn 26 och 29/9 kl 18.30.

Malmö: Biograf Spegeln visade livesändningen. Inga fler visningar är
planerade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset