Ser du rött allt för ofta? Här är några saker som kan göra sin smartphone mer energismart.
Ser du rött allt för ofta? Här är några saker som kan göra sin smartphone mer energismart.

Brukar du svära och klaga över att batteriet i din smartphone håller alldeles för kort tid? Ser du rött när batterisymbolen i telefon lyser rött? Ta det lugnt. Det finns nämligen sätt att får batteritiden i din smartphone att räcka lite längre.

Smartphones må innehålla allt och lite till, men de har en uppenbar svaghet: Den korta batteritiden. Knappt en dag räcker batteriet i de flesta, vilket till viss del beror på de allt större skärmarna och tunna utformningen.

Visst kan du inte ändra storleken på skärmen, men det finns en hel del små knep du kan ta till för att göra din telefon mer energismart.

– Uppdateringar i bakgrunden, häftiga effekter, allt som tar tid att beräkna drar extra ström. Det kanske man inte behöver ha på hela dagen, säger teknikexperten och frilansjournalisten Anders Thoresson till Gefle Dagblad, som sammanställt en rad energispartips.

Att dra ner ljusstyrkan på skärmen är ett av de mest välkända knepen, och enligt Thoresson sparar det faktiskt en del ström. Andra saker du kan göra är att stänga av bluetooth och det automatiska sökandet efter wifi eller platstjänster och pushnotiser du inte behöver.

En annan sak som gör märkbar skillnand är att minimera det vanligt förekommande slötittandet på mobiltelefonen. Att hålla rastlösa fingrar från "riktiga energimarodörer" som Facebook och Twitter är därför ett starkt tips, uppger teknikexperten till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset