Tjuvarna tog sig in i kolonistugan och lät tröttheten ta över.
Tjuvarna tog sig in i kolonistugan och lät tröttheten ta över.

På onsdagsmorgonen fick polisen ett tips om ett inbrott vid en kolonistuga. När polisen kom fram till platsen låg tjuvarna på golvet och sov.

Det var strax innan klockan nio på onsdagsmorgonen som Södermalmspolisen fick ett tips om ett pågående inbrott vid en kolonistuga i Skanstull i Stockholm. När polisen kom till brottsplatsen blev de minst sagt lite förvånande. Det fanns nämligen betydligt mer än fingertryck i stugan.

– Två sovande personer befann sig i stugan när polisen kom dit så de fick väcka dem. Tjuvar är ju annars rätt noga med att lämna brottsplatsen så fort som möjligt så det här är minst sagt ovanligt, säger Kia Samrell på Polisens länskommunikationscentral, till Metro.

Har det hänt förut?

– Inte vad jag vet. Man har ju hört historier om tjuvar som passar på att äta lite mat och dricka på inbrottsplatser men aldrig att de har somnat, säger Kira Samrell.

De sovande tjuvarna greps under odramatiska omständigheter och är nu misstänkta för inbrott, alternativt olaga intrång efter att ha brutit sig in i stugan. Polisen har inga uppgifter om att tjuvarna ska ha varit berusade eller påverkade av droger. Men en sak är säker.

– De lät tröttheten ta över. De kanske inte trodde att vi skulle upptäcka dem och passade på att ta sig en tupplur, säger Kira Samrell.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset