En tvåårig flicka träffades när mannen kastade ägg på glassbilen.
En tvåårig flicka träffades när mannen kastade ägg på glassbilen.

En 62-årig man från Lund dömdes på tisdagen för ofredande efter att ha kastat ägg på glassbilen. Även ett litet barn träffades av äggen.

Det var i slutet av april som det rann över för 62-åringen när han hörde glassbilens melodi. I tingsrätten har han berättat om hur han stört sig i flera år på att glassbilen stannat utanför hans bostad med högtalaren riktad mot huset. Han ska ha försökt att prata både med förarna och med polisen, utan resultat.
 

►LÄS MER: Läsarna: Vi stör oss också på glassbilens melodi


Den 29 april blev det till slut för mycket för mannen när han hörde den välkända signaturmelodin, han gick ut i trädgården och kastade ägg mot bilen. Enligt vad han berättar själv i tingsrätten skulle han kasta på framrutan, men missade med två ägg som hamnade till vänster om bilen.

Bakom stod chauffören och en kund som hade med sin hund och dotter. Dottern som var 2 år vid tillfället träffades i huvudet av ett ägg och fick en bula. Mamman berättar att dottern blev chockad, hon har pratat om händelsen varje gång hon hör melodin och vill helst inte handla av glassbilen.


►LÄS MER:
Percy Nilsson erkänner borrattack mot glassbil


Mannen döms till att betala 10 400 kronor i dagsböter.

I domen noterar man också att glassbilen nu stannar på ett annat ställe.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset