Hårda vindar stoppar tågen och tung trafik i norra Bohuslän. Arkivbild
Hårda vindar stoppar tågen och tung trafik i norra Bohuslän. Arkivbild

Mycket hårda vindar har medfört att all tågtrafik på norra Bohusbanan mellan Strömstad och Uddevalla har ställts in. Stoppet gäller från 13.30 till 06.30 i morgon bitti.

– Det är av förebyggande säkerhetsskäl. Den här sträckan är väldigt utsatt och eftersom de hårda vindarna väntas hålla i sig långvarigt har vi tagit det här beslutet, säger Thomas Pihl, informatör vid Trafikverket, till TT.

Trafikverket har också beslutat att stänga Uddevallabron på E6 för tung trafik. Stoppet infördes vid 14-tiden och det är i nuläget oklart hur länge den ska hållas stängd. Också Västtrafik varnar på sin hemsida för att vindbyarna kan medföra förseningar och inställda turer mellan Håkantorp och Gårdsjö samt på sträckan Borås–Varberg.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för mycket hårda västliga eller sydvästliga vindbyar i Bohuslän, Dalsland och sydligaste Värmland under eftermiddag, kväll och natt. Under eftermiddagen beräknas vindhastigheterna till omkring 19 meter per sekund längs Bohuskusten men under kvällen väntas de öka till mellan 21 och 24 meter per sekund.

– Kulmen kommer att nås i området under sen kväll och natt. Ovädret drar sedan vidare mot Östersjölandskapen men där blir vindarna inte riktigt lika häftiga, säger Lovisa Andersson, meteorolog vid SMHI.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset