Det blev långa köer när bilarna radade upp sig för att få tanka gratis.
Det blev långa köer när bilarna radade upp sig för att få tanka gratis.

Under fredagsmorgonen var det rusning till bensinmacken i Sätra i Gävle. 1500 bilar kom och det blev trafikkaos. Nu utreds radiostationen och arrangören NRJ för brott.

Erika Åkerström var en av bilisterna som snappade upp radiokanalens tävling på fredagsmorgonen. Hon begav sig tillsammans med 1500 andra bilister mot bensinmacken i Sätra i Gävle.

– Jag hörde ju på radion att de skulle vara i Gävle. Jag kom fram fem i åtta. Då var det redan fullt. Det var kö från macken genom rondellen alldeles där i närheten, säger Erika Åkerström till Metro.

Hon berättar att där stod personal från radiokanalen och dirigerade in bilar till bensinmacken. Och sen hjälpte de henne att tanka.

– Vad jag förstod så var det 50 som hann med att tanka. Sen hade de blåst av det tio i nio. Polisen verkade lite irriterad men gick fram och samtalade med dem.

Och mycket riktigt blev polisen irriterad, och andra bilister också.

– Det var kaos med köer ända ned till E4. Vi brukar bli kontaktade när det gäller sånt här, men inte den här gången. Många var på väg till arbetet eller skolan och det skapade jättestor irritation bland bilisterna, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman, till Arbetarbladet som skrev om händelsen först.

Nu har radiokanalen fått minst en polisanmälan mot sig. Projektledaren på NRJ, Philip Hedberg, säger dock till Arbetarbladet att han är väldigt nöjd med evenemanget, som han tycker skedde under ordnade former.

– Det var aldrig någon fara för trafikanterna. Vi hade hela tiden en öppen fil för bussar och utryckningsfordon. Det är nu upp till polisen att utreda om vi stört trafiken. Men vi anser att det gick lugnt till och att vi bara hade en aktivitet vid pump-planet och att det sedan "spillde ut" i trafiken, säger han till tidningen.

►LÄS MER: Köar två veckor per år

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset