Ännu en person har hittats död i sitt hem efter att ha legat där länge – saknad av ingen. Mannen hittades inte förrän kronofogden tog sig in i lägenheten på Kungsholmen i Stockholm med hjälp av polisen.

Datumstämplarna på maten i kylskåpet visar att mannen, som Nyheter24 först rapporterade om, förmodligen hade varit död i 18 månader när han hittades förra veckan. Inte lika länge som Daniel, vars sista tid i livet nyligen kartlades av Metro – men alltför länge.
 
– Som tur är är det sällsynt att det går så lång tid. Oftast dröjer det inte mer än ett par månader, säger Viktor Adolphson, närpolis på Södermalmspolisen som twittrade om känslorna efter det makabra fyndet i en lägenhet på Fleminggatan.
 
Han säger att det är ett underbetyg till samhället när människor dör utan att någon saknar dem.
– Det är tragiskt att det kan gå så lång tid utan att man saknas av någon. Det känns trist att ingen runt omkring... myndigheter, vården eller gamla vänner saknar en.
 
Han säger att lukt- och synintrycken är det första som slår en patrull som kommer in i en lägenhet där någon legat död en längre tid. Känslorna kommer först senare. Ibland kommer de medan man är i lägenheten, ibland ännu senare.
– Man går igenom lägenheten och tittar för att skapa sig en bild av hur länge personen har legat där och man slås av att det är det sista av en människas liv som man möter. "Var det någon som brydde sig om den stackaren," undrar man.
 
– För mig är det en ganska stor sak, de här ärendena.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset