Transformer Prime har operativsystem Android 3.2. Det går att uppgradera till 4.0.
Transformer Prime har operativsystem Android 3.2. Det går att uppgradera till 4.0.

Surfplattan som också är en bärbar dator är tillbaka. Transformer Prime är tunnare, snabbare och kanske den bästa surfplattan på marknaden just nu. Det enda som egentligen saknas är en 3 G-uppkoppling.

Har vi inte sett det här förut?
Transformer Prime är uppföljaren till fjolårets Transformer, men har blivit både snyggare, snabbare och tunnare i det här utförandet.

Nej, jag menar är det inte bara en kopia av Ipad?
Visst påminner den om Apples surfplatta, men det unika med Transformer är det tillhörande tangenbordet som förvandlar plattan till en bärbar dator.

Så är det en surfplatta eller bärbar?
Det är både och. Du hittar bättre bärbara datorer på marknaden, men som surfplatta är den enastående. I själva verket är det den tunnaste du kan få tag på.

Det var idel lovord, är detta Guds gåva till teknikvärlden eller?
Det finns brister så klart, som avsaknad av 3 G eller, i vissa fall, dåligt fungerande appar. På mitt hemmanätverk var det omöjligt att titta på ”Halv åtta hos mig” på TV 4 Play.

Så då springer jag ut och köper en direkt då?
Nja, du ska nog ta en titt i plånboken först. Transformer Prime kostar 6 000 kronor. Är du på jakt efter bärbar dator finns bättre val, är du på jakt efter surfplatta finns billigare. Men en snabbare och mer användbar surfplatta går inte att hitta.

I en mening?
Supersnabb surfplatta med tillhörande tangentbord och stor potential trots tunn design.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester