Men's Health har än så länge inte haft en transperson på omslaget. Nu kan Aydian Dowling bli den första.
Men's Health har än så länge inte haft en transperson på omslaget. Nu kan Aydian Dowling bli den första.

Tidningen Men’s Health är ett av världens största magasin. Men än så länge har ingen av männen som visats på omslaget varit en transperson. Nu kan Aydian Dowling bli den första.

Omröstningen pågår för fullt. Tidningen Men’s Healt letar efter sin nästa ”cover-boy” och håller därför en tävling där den som får flest röster kommer att visas på omslaget i novembernumret 2015.

Magasinet beskriver personen de söker som ”vältränad och orädd, en person som agerar, ger tillbaka och föregår med gott exempel”. Men sen är det läsarna som bestämmer.

Aydian Dowing är den första transpersonen som kan porträtteras på omslaget till Men’s Health. Han har i nuläget 56781 röster jämfört med tvåan som har 11213 röster. Ett ganska stort försprång med andra ord.

För att ge lite perspektiv på vad Men’s Health är för tidning så kan sägas att det är den magasin som säljer bäst i USA:s tidningsstånd. Det är världens största tidning för män och den kommer ut i 47 länder.

– Jag tror att det är möjligt, jag är väldigt upprymd, säger Aydian Dowling i ett Youtube-klipp där han uppmanar sina följare att gå in och rösta.

Aydian Dowling blev världskänd över en dag när han gjorde en kopia på en bild av Adam Levine som poserade på omslaget till FTM-magazine, något som Buzzfeed uppmärksammat.

Om Aydian Dowling skulle ta sig hela vägen till omslaget på Men’s Health skulle det var en historisk händelse, skriver Buzzfeed.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset