Hedda Tråcklare, Amanda Wickman och Sara Lindberg syr cykelsitsöverdrag och fikar precis som man ska på en äkta syjunta.   
Hedda Tråcklare, Amanda Wickman och Sara Lindberg syr cykelsitsöverdrag och fikar precis som man ska på en äkta syjunta.   

Fått en reva i jeansen? Misslyckats med stickningen? Syjuntan Bravo Beröm rycker ut och hjälper festivalbesökarna på Malmöfestivalen.

Bravo Beröm är på besök i Cykelkökets bod i Raoul Wallenbergs park, för att hjälpa festivalbesökarna att lappa och laga eller få bukt med havererade stickningar. Den som inte kan själv får hjälp på vägen.

– Vi kör på hjälp till självhjälp. I fredags hjälpte vi en kille som ville ha sina byxor kortade. Han fick låna en sarong medan vi sydde ena byxbenet och sedan fick han hjälp att sy upp det andra, säger Amanda Wickman, en av grundarna till syjuntan som föddes i Malmö för åtta år sedan. 

Festivalbesökaren Hedda Tråcklare sitter och syr på ett sadelöverdrag till sin cykel.

– Det här är ett jätteroligt initiativ, jag önskar att de hade ännu fler symaskiner så att ännu fler kunde komma, säger hon.  

Bravo Beröm består av ett gäng vänner och grannar som brukar träffas hemma över sina stickningar med jämna mellanrum. Det fikas och dricks kaffe och portvin, precis som sig bör på en riktig syjunta.

–  Fast nu börjar vi bli tanter på riktigt, så just portvin börjar nästan kännas lite för tantigt, skrattar Amanda Wickman. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset