Dom. Tre års fängelse blir straffet för den 20-årige man som körde ihjäl en cyklist under vansinnesfärden i centrala Malmö i den 12 juni i år.

Tjugoåringen, som körde i en hastighet på upp till 100 kilometer i timmen, hävdade att han tappade kontrollen över sin bil när han väjde för en polisbil som blockerade hans framfart. I samband med detta fick han sladd på fordonet och lyckades inte få kontroll över det innan han körde in i de två cyklisterna vid Triangeln. 

En av cyklisterna avled på platsen och den andre skadades svårt. 20-åringen, som hade rökt cannabis en timme innan han satte sig bakom ratten, förklarar att han inte ville bli stoppad av polis eftersom han saknade körkort och tidigare hade blivit ”dåligt behandlad av en polis” och därför var rädd för att åter igen bli ”förnedrad”. 

Tjugoåringen döms för vållande till annans död, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott. Han döms även till att utge ett skadestånd på sammanlagt 466 671 kronor till sina offer och offrens anhöriga. 20-åringens försvarare Magnus Hermansson är nöjd med domen.

– Tingsrätten har gjort en korrekt bedömning och lämnat en välskriven dom. Jag hade dock hoppats på ett något kortare fängelsestraff, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset