Erikstorps kungsgård är en av restaurangerna Anna Berghe tycker att man ska besöka.
Erikstorps kungsgård är en av restaurangerna Anna Berghe tycker att man ska besöka.

Påsken är här och en av våra mest matglada helger står för dörren. Varför inte kombinera en skogspromenad bland vitsipporna eller en konstrunda med en välgjord korvlunch, crêpe eller ett traditionellt påskbord med allt som hör till? Här kommer tre skånska guldkorn att besöka under lediga dagar.

Franskans Crêperie
Rörums Byaväg 44, Rörum
Prisklass: Budget / Mellan
Påsköppet: Skärtorsdag – Annandag Påsk kl 13-20
Har ni inte själva suttit på en solig uteservering, med Atlantens vågor som bakgrundsmusik i väntan på att inta en nygräddad galette eller crêpe med ett glas bärnstensfärgad torrcider i Saint- Malo, Bretagne kommer ni nästan lika nära i smak och presentation trots visst avstånd till havet via åkrar och fält på vackra Österlen. Hos franskan i gemytliga Rörum serveras nygräddade galetter á la minute med omsorgsfullt valda fyllningar. En Jöns Pumpare med chevre och rökt lax följt av ett sött avslut á Buttafugi, crêpe med smör socker och citron mättar hungriga utflyktsmagar och passar hela familjen.

LÄS MER: Här är Skånes 11 bästa krogar

Erikstorps Kungsgård
Lill-olas väg 31, Landskrona
Prisklass: Mellan / Lyx
Öppettider: Långfredag – Annandag Påsk 11 – 21
I omgivningarna av Landskrona, närmre bestäm precis norr om pittoreska Borstahusen ligger vackra Erikstorps Kungsgård. Med sinne och tänk för närproducerat och ekologiskt serveras här välgjorda lunchanrättningar och omsorgsfullt planerade kvällsmenyer. Högtiden till ära dukas påskbord upp till hungriga förbipasserande dagtid och vill man njuta en påskmeny i sex serveringar bokas med fördel en kvällssittning. För den sportige finns golf runt knuten och boulebanor i gårdens vårvaknande trädgård.

Sötnosens korvkafé
Karstavägen 77, Kristianstad
Prisklass: Budget / Mellan
Öppettider: Långfredag kl 11-22 Påskafton-Annandagen kl 11-16
Grattis Kristianstad. Grattis nordöstra Skåne. Ett korvkafé med personlighet, genuin varm service och vällagade anrättningar med råvaror från Skånes bästa matproducenter.. Det kan inte gå fel och det gör det inte. Ett perfekt tillhåll för hela familjen med lekrum för barn, en lanthandel med omsorgsfullt valda produkter och en pub med fredagsöppet. Prova med fördel Porco Loco eller någon av de andra råkorvarna på plats eller förslagsvis hem till påsken och vårens första barbecue.

LÄS MER: Här finns en kock som kan sina såser

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset