Henrik Lundqvist och hans Tre Kronor siktar på seger i World Cup. Arkivbild.
Henrik Lundqvist och hans Tre Kronor siktar på seger i World Cup. Arkivbild.

Målsättningen är given.Tre Kronor vill gå hela vägen i World Cup.– Annars är det inte lönt att spela, säger backen Niklas Hjalmarsson.

En efter en anlände spelarna till hotellet i Göteborg. De två första dagarna tillbringades med allt från att signera tröjor till att lämna dopningsprov.

Dag tre – måndagen – väntar första ispasset.

Och det är något som Tre Kronors spelare och ledare har längtat efter.

– Ja, det ska bli kul att sätta igång, och jag tror att alla ser fram emot det här. Det ska bli jäkligt kul, säger Loui Eriksson.

– Det är alla de bästa spelarna i världen som kommer att spela. Det blir tufft, men det bli kul att se hur långt vi kan gå. Förhoppningsvis kan vi gå hela vägen. Vi har i alla fall ett bra lag att göra det.

"Hockeyns mecka"

Victor Hedman:

– World Cup... Alla kommer vara där, alla bästa och det kommer spelas matcher i Toronto – hockeyns mecka. Det kommer vara bra tryck, tuffa matcher men det kommer även bli riktigt roligt, säger han.

TT: Vad tycker du att ni har för lag?

– Vi har ett fantastiskt lag. Vi har en bra mix av spelskickliga spelare, säger han.

Målet är att vinna

Med det sagt blir målsättningen tydlig.

Tre Kronor siktar på att triumfera i World Cup, som avgörs i Toronto från den 18 september till den 1 oktober.

– Vi har ett mål, och det är att vinna, säger Henrik Lundqvist.

– Man känner att det är ett stort uppdrag som ligger framför oss med förberedelser och en väldigt rolig turnering. Målet med World Cup är inget att hymla om: det är att vinna.

Sverige har två träningsmatcher mot Finland, i Helsingfors på onsdag och i Göteborg tre dagar senare, innan det bär av till Washington och mötet med Europalaget den 14 september.

I World Cup väntar sedan, först och främst, gruppspelsmatcher mot Ryssland, 18 september, Finland, 20 september, och Nordamerika U23, 21 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset