Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle.

De tre männen trodde de hittat ett lätt offer – men ångrade sig snabbt.

Den 15-åriga flickan cyklade hemåt vid niotiden i söndags kväll när hon stoppades av tre män vid en busshållplats, skriver Lokalavisen Egedal. 

En av männen ställde sin moped i vägen för flickan och när hon ber dem att flytta på sig går de i stället till attack och välter henne av cykeln. 

► LÄS MER: Sexförbrytare gav sig på kampsportande kvinna – blev golvad

Männen försöker få av flickan jackan, men hon håller fast i blixtlåset. En av männen känner på fickorna och frågar om hon har en mobiltelefon och pengar på sig. När en av männen för upp sin hand under jackan börjar flickan misstänka att de inte ”bara” försöker råna henne utan att det kan röra sig om ett våldtäktsförsök. 

Hursomhelst har hon fått nog. 

Med en kraftig spark i revbenen får hon en av männen att backa, men det avskräcker inte mannen på mopeden, som kliver av fordonet och går mot flickan. När han kommer inom räckhåll ger hon honom ett knytnävsslag i huvudet. Sen hoppar hon upp på cykeln och trampar hemåt – mannen på mopeden följer inte efter. 

– Det måste vara upp till den enskilde att värdera situationen, men i det här fallet måste man erkänna att flickan haft skinn på näsan, säger Henrik Duus, specialkonsulent vid polisen i Nordsjälland till Lokalavisen Egedal. 

Polisen söker nu vittnen som satt på en buss som strax efter överfallet stannade vid busshållplatsen.

► LÄS MER: Här golvar kvinnan mannen som överfaller henne

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott