Flickkvintetten är samlad. En dryg månad efter födseln har femlingarna nu fått komma hem till mamma Danielle och pappa Adam Busby.
Flickkvintetten är samlad. En dryg månad efter födseln har femlingarna nu fått komma hem till mamma Danielle och pappa Adam Busby.

I början av april kom USA:s första femlingsskara som enbart är flickor till världen. Nu har de alla fått komma hem till mamma och pappa.

Ava Lane, Olivia Marie, Hazel Grace, Riley Paige, and Parker Kate Busby ligger på en rosavitrandig filt hemma i League City i delstaten Texas.

Femlingarna föddes den 8 april 2015 på kvinnosjukhuset Hospital of Texas. De uppges vara de första  femlingarna i USA där samtliga barnen är flickor. Enligt kvinnosjukhuset är de dessutom de första som fötts i världen sedan 1969.

LÄS MER: Alexandra Kinova, 23, födde femlingar

"Vi är så tacksamma och välsignade" sa mamma Danielle Busby i ett meddelande från sjukhuset efter femlingarnas födsel, enligt Houston Chronicle.

Efter tre månaders vistelse på neonatal intensivvårdsavdelning fick den sista ur kvintetten, Ava Lane, på måndagen den 6 juli komma hem, uppger Houston Chronicle. 

Danielle Busby, som även har en äldre dotter, har båda gångerna blivit gravid genom insemination. I bloggen It's a Buzz Word delar hon och pappa Adam Busy nu med sig av sina erfarenheter av ett hektiskt liv som småbarnsföräldrar. De har även en facebooksida med samma namn som följs av över 53 000 personer.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset