Polis överfölls i Skövde, Västervik och Borås.
Polis överfölls i Skövde, Västervik och Borås.

Under fem dagar misshandlades tre poliser runtom i Sverige. En av poliserna slogs medvetslös och fick tänder utslagna i Skövde. Även i Västervik och Borås attackerades polis.

Vid 20.45-tiden i onsdags åkte en civilklädd polispatrull till Resecentrum i Skövde där ett gäng stökade. En polisman slogs medvetslös, fick tänder utslagna och drabbades av hjärnskakning.

”Per och kollegan kom isär under ingripandet då han övermannades och misshandlades grovt. Per är hemma nu med trasiga tänder, hjärnskakning, käkfraktur stygn på haka, samt kraftig svullnad i ansiktet”, skriver en talesperson från stiftelsen Blåljus i samverkan, som startat en insamling på Facebook för att ge polismannen och hans familj några dagars miljöombyte.

En man misstänks för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman. Han begärdes häktad för att inte försvåra utredningen, men tingsrätten bedömde inte det som nödvändigt då det finns övervakningsfilm från händelsen. En annan man misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

LÄS MER: Polis slogs medvetslös av gäng: ”Fick tänder utslagna”

Polis slagen vid bråk i Västervik

Tre dagar senare, på lördagen, attackerades ytterligare en polis. Då hade poliser strax före klockan 15 larmats till Stadsparken i Västervik efter att flera personer sett ett antal personer bråka med varandra i närheten av scenen.

En polisman som ingrep utsattes för våld. Enligt polisen skadades polismannen i ansiktet men behövde inte sjukhusvård.

Polispatrullen använde elchockvapen mot gärningsmannen, som lyckades fly. Det fanns inledningsvis ingen preciserad brottsrubricering och initialt var ingen gripen.

LÄS MER: Brutala polismisshandeln fångades på film

Polis misshandlades på badhus i Borås

Vid 15-tiden på söndagen besökte en ledig polisman Stadsparksbadet i Borås med sina barn. På plats fanns även ett stökigt ungdomsgäng och badhuspersonal hade precis ringt polisen.

När den ledige polismannen konfronterade gänget blev han påhoppad av flera personer. Polismannen säger att han blev upptryckt mot en vägg och fick flera knytnävsslag, bland annat ett i ansiktet.

Händelsen rubricerades som våld mot tjänsteman. Enligt Expressen handlade det om personer i 13-till 15-årsåldern som enligt badhuspersonal tidigare ofredat personer på badet. De togs om hand av socialtjänsten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset